Υποκείμενες Αγορές

Με την FXCM μπορείτε να επενδύσετε στις κινήσεις των τιμών των μετάλλων, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με παρόμοιο τρόπο με το forex. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε το σύμβολο για το προϊόν στο οποίο θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγή και το μέγεθος του συμβολαίου.

ΣΥΜΒΟΛΟΥΠΟΚΕΙΜΕΝΗ
ΑΓΟΡΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΜΕΓΕΘΟΣ
ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
ΛΗΞΗ
     
USOil Αργό Πετρέλαιο West Texas Intermediate New York Mercantile Exchange 10 βαρέλια Ναι
UKOil Αργό Πετρέλαιο Brent ICE Futures Europe 10 βαρέλια Ναι
NGAS Φυσικό Αέριο Henry Hub New York Mercantile Exchange 100 MMBTU Ναι
XAU/USD Χρυσός Spot Market 1 ευγενής (troy) ουγγιά Όχι
XAG/USD Ασήμι Spot Market 50 ουγγιές Όχι
Copper Χαλκός New York Mercantile Exchange 100 λίβρες Ναι
SOYF* Σόγια Chicago Board of Trade 100 Bushels Ναι

USOil - WTI

Το West Texas Intermediate (WTI), γνωστό και ως “Texas light sweet”, είναι ένα είδος αργού πετρελαίου που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς στην τιμολόγηση του πετρελαίου. Τα συμβόλαια του WTI, πωλούνται κυρίως στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παραδοσιακά, το WTI διαπραγματεύεται κοντά με το Brent και το καλάθι του OPEC, αλλά είναι στην παρούσα φάση φθηνότερο από το αργό πετρέλαιο Brent. Ιστορικά δεδομένα τιμών για το WTI μπορούν να βρεθούν στην Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ) του Υπουργείου Ενέργειας.

UKOil - Brent Crude

Το Brent Crude είναι μία trading κατηγορία του sweet light αργού πετρελαίου, η οποία χρησιμεύει ως σημαντική τιμή αναφοράς για αγορές πετρελαίου παγκοσμίως. Το Brent Crude προέρχεται από την Βόρεια Θάλασσα και αποτελείται από τα Brent Blend, Forties Blend, Oseberg and Ekofisk (γνωστά ως BFOE Quotation). Ο δείκτης αντιπροσωπεύει την μέση τιμή διαπραγμάτευσης στην 21 ημερών αγορά BFOE στον σχετικό μήνα παράδοσης, όπως αναφέρεται και επιβεβαιώνεται από τα μέσα ενημέρωσης του κλάδου. Μόνο δημοσιευμένα μεγέθη συναλλαγών cargo (600,000 βαρέλια[95,000 m3]) και εκτιμήσεις λαμβάνονται υπόψιν.

NGAS – ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (Henry Hub)

Το NGAS είναι το σημείο αναφοράς για την τιμολόγηση των συμβολαίων future του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX) και για τα OTC swaps που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Intercontinental (ICE). Οι spot και οι future τιμές που καθορίζονται στο Henry Hub, εκφράζονται σε $/mmbtu (εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες) και εκλαμβάνονται γενικά ως οι κύριες τιμές για την βορειοαμερικανική αγορά του φυσικού αερίου. Οι μη ελεγχόμενες τιμές στην Βόρεια Αμερική για το φυσικό αέριο είναι στενά συνδεδεμένες με εκείνες που καθορίζονται στο Henry Hub.

Copper

Ο χαλκός COMEX θεωρείται ευρέως ένα από τα βασικά κυκλικά εμπορεύματα, δεδομένης της εκτεταμένης χρήσης του στον τομέα των κατασκευών, των υποδομών και του εξοπλισμού κατασκευών. Η μεγαλύτερη χρήση του ως τελικό αγαθό είναι για την παραγωγή καλωδίων, καλωδιώσεων και ηλεκτρικών ειδών, λόγω της εξαιρετικής ηλεκτρικής του αγωγιμότητας. Η δεύτερη μεγαλύτερη χρήση του χαλκού είναι στον τομέα των κατασκευών, στα υδραυλικά, στην θέρμανση, στον κλιματισμό και στην καλωδίωση των κτιρίων. Παρά το γεγονός ότι ο χαλκός βρίσκεται σε αφθονία και εξάγεται και ανακυκλώνεται ευρέως, η αλυσίδα αξίας του χαλκού είναι έντασης κεφαλαίου. Αυτό καθιστά την αγορά ευαίσθητη σε περιορισμούς προσφοράς και ως εκ τούτου, δημιουργούνται ευμετάβλητες διακυμάνσεις τιμών.

XAU/USD - ΧΡΥΣΟΣ

Ο Χρυσός διαπραγματεύεται στην spot αγορά, και η spot τιμή του χρυσού υπολογίζεται ως “US Dollar ανά ευγενή ουγγιά”. Από το 1919, το πιο κοινό σημείο αναφοράς για την τιμή του χρυσού ήταν το fixing του Λονδίνου, δύο φορές καθημερινά μέσω τηλεφώνου από εκπροσώπους πέντε επενδυτικών εταιρειών της αγοράς πολύτιμων μετάλλων του Λονδίνου. Ο χρυσός διαπραγματεύεται συνεχώς παγκοσμίως βάσει της ενδοημερήσιας spot τιμής, που προέρχεται από over-the-counter αγορές χρυσού παγκοσμίως (κωδικός "XAU").

XAG/USD – ΑΣΗΜΙ

Η τιμή για το ασήμι καθοδηγείται από την κερδοσκοπία καθώς και την προσφορά και τη ζήτηση· κυρίως από τους μεγάλους traders ή επενδυτές, από τις ανοικτές πωλήσεις (short selling), την βιομηχανική, την καταναλωτική και την εμπορική ζήτηση, και από την αντιστάθμιση κινδύνου έναντι της οικονομικής αβεβαιότητας. Σε σύγκριση με τον χρυσό, η τιμή του ασημιού έχει εμφανώς μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της χαμηλής ρευστότητας της αγοράς, και των διακυμάνσεων της ζήτησης μεταξύ των βιομηχανιών και καταστημάτων. Μερικές φορές αυτό μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις μεγάλου εύρους και να δημιουργήσει μεταβλητότητα στην αγορά.

SOYF*

Η σόγια είναι ένας ανανεώσιμος πόρος που παράγεται κυρίως στις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική και την Κίνα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως πηγή λαδιού όσο και ως υποκατάστατο του κρέατος. Η τιμή της Σόγιας αποκλίνει λόγω των μεγάλων οικονομικών μεταβλητών όπως το κλίμα, η ζήτηση και η παραγωγή.

Tα δεδομένα αγοράς του CME Group χρησιμοποιούνται κατόπιν άδειας ως πηγή πληροφοριών για συγκεκριμένα προϊόντα της FXCM. Το CME Group δεν έχει άλλη συσχέτιση με προϊόντα και υπηρεσίες της FXCM που αναφέρονται παραπάνω και δεν προωθεί, υποστηρίζει ή προτείνει οποιαδήποτε προϊόντα και υπηρεσίες της FXCM. Tο CME Group δεν έχει οποιαδήποτε υποχρέωση ή ευθύνη σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της FXCM. Tο CME Group δεν εγγυάται την ακρίβεια και / ή την πληρότητα των δεδομένων αγοράς που δανειοδοτούνται στην FXCM και δεν θα έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τυχόν λάθη, παραλήψεις ‘η διακοπές σε αυτά. Δεν υπάρχουν τρίτα μέρη ως δικαιούχοι για τις συμφωνίες ή τις διευθετήσεις μεταξύ του CME Group και της FXCM.  

*Παρακαλούμε σημειώστε πως το προϊόν αυτό βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες της FXCM.  

Ο περιηγητή σας δεν είναι ενημερωμένος!

Ενημερώστε τώρα τον περιηγητή σας για να δείτε σωστά τον ιστότοπο. Ενημερώστε τώρα τον περιηγητή σας

×